© Rootsville.eu

Trevor B. Power Band (US)
tiltle: Are We Ever Free
music: Blues
release date: july 26, 2024
label: Farm 189 Records
promotion: Blind Raccoon (Betsy Brown)
info artist: Trevor B. Power

© Rootsville 2024


New Jersey rootsmuziek maestro Trevor B. Power heeft de ‘Wall of Sound’-esthetiek volledig omarmd op zijn nieuwste release, Are We Ever Free; een verzameling van elf nieuwe originele nummers die het scala aan rauwe roadhouse-blues, zoete introspectieve door Amerikaanse hoorn aangedreven R&B en vier rock-'n-roll op de vloer bestrijken. Power heeft veel te zeggen over de huidige toestand van de natie en doet er niet moeilijk over om zijn wereldvisie over een reeks actuele onderwerpen uit te drukken via aangrijpend, puntig proza ​​dat zowel intellectueel als toegankelijk is, met meezingers en gemakkelijke melodieën. Om dit te bereiken schakelde Power een oude vriend en New York Blues Hall of Famer Dave Fields in als coproducent om zijn derde studioalbum op te nemen in Farm189 Studios in Califon, NJ. Drummer uit de A-lijst, Steve Holley, bekend van zijn werk met Paul McCartney & Wings, werd ingeschakeld om de sessies te verankeren en de spelers van brandstof te voorzien, waaronder Anthony Krizan op drums, gitaar en zang, Tom Dicianni op drums, Bob Lanza en Charlie Macarone op gitaar, Tim Timko en Baron Raymonde op saxofoon, Will Wilde op mondharmonica, The Califon Chiswick Singers with Power en Fields laten voor de goede orde verschillende andere instrumenten horen.

De opener 'Let Yourself Fly' neemt aanwijzingen uit het speelboek van de E Street Band, met duellerende sax- en gitaarlijnen over een pulserend ritme en stijgende zang. De blazerssectie neemt de controle over het knallende klassieke R&B-nummer met een vleugje Stones bravoure op ‘Lady Luck’. De rommelende rocker ‘Mystery’ stelt een aantal moeilijke vragen, benadrukt door Wilde’s vette bluesharp. Hij geeft een historisch perspectief op het orkestrale titelnummer ‘Are We Ever Free’, en hij doet er niet moeilijk over op de Humpty Dumpty-shuffle ‘Going To Washington’; de snijdende teksten passen bij de verschroeiende blueslicks, een geweldige single release voor een verkiezingsjaar.

Power onderzoekt een leven dat ten volle wordt geleefd tijdens de rollende donderpreek ‘Mistakes’, en zingt de lof van zijn geliefde cabriolet ‘TR3’, nadat hij haar op de albumhoes heeft vereeuwigd. Het akoestisch gedreven ‘Come On Now’ pakt een van de moeilijkste problemen aan waarmee we vandaag de dag worden geconfronteerd – de epidemie van dakloosheid en daagt ons allemaal uit om ‘onze zusters en broeders te helpen’. De bump and grind blues ‘Trouble To The Core’ is een klassiek verhaal over een man die iets verkeerd heeft gedaan en zijn verdriet verdrinkt met in whisky doordrenkte gitaarriffs. Power prijst de kracht van optimisme tijdens het weelderige boekdeel ‘The Noose’, en hoe het leven lang is en vol verrassingen kan zitten als je het toelaat. Na tien kwaliteitsnummers laat Power los met nog een politiek geladen rocker “Man Goes Blind”, dat gelijke delen punk en gospel is en grondig gevuld met spuug en azijn.

tracks:

01 Let Yourself Fly
02 Lady Luck
03 Mystery
04 Are We Ever Free
05 Going To Washington
06 Mistakes
07 TR3
08 Come On Now
09 Trouble To The Core
10 The Noose
11 Man Goes Blind